Recept på en god kebabsås

Till middag idag blir det pitabröd med köttfärs och en massa grönsaker. Men då vill man ju också ha en 'sås' eller någonting som sätter fart på smakerna. Idag har jag gjort en Kebabsås. Sjukt god och som jag nu tänkte dela med mig receptet av.
 
Till detta behöver du: skål, kniv, skärbräda och ingredienserna du ska ha ↓.
 
1 burk matlagningsyoghurt
1 tsk sambal oleik
1 msk majonäs
1 krm paprikapulver
Lite fin hackad rödpaprika (för att få färgen och lite av smaken)
1 fin hackad schalottenlök (mest för smaken)
2 krm strösocker
2 krm salt
 
Gör så här
Börja med att hälla ner yoghurten/filen/gräddfilen i en skål. Hacka paprikan och schalottenlöken (tänk på att få ganska så små bitar) och häll ner det i skålen med dem andra ingredienserna. Nu är det bara att röra om och sen är det klart och då ser det ut så här ↓.
 
Det man kan tänka på är att göra den någon timma innan man ska äta för då hinner ingredienserna att samarbeta bättre. Detta passar att ha till annat än bara kebab och då kan man göra av hela matlagningsyoghurten och använda vid ett annat tillfälle i veckan t.ex.
 
Nu är det varsågod att äta! ♥
 
 



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback